Bišonek

21.02.2023 17:24

 

Bišonci jsou energičtí a živí psi, kteří potěší každého svým vzhledem. Jsou trpěliví a láskyplní k dětem. Dobře se přizpůsobují novým podmínkám, proto je můžete snadno vzít na společné rodinné výlety.

 

Bišonek je také známý jako Tenerife pes nebo kudrnatý bišon. Jedná se o společenské psy, které chtějí být v centru pozornosti. Rychle se učí a získávají nové dovednosti. Jedná se o typické pokojové psy. Nejsou vhodné pro život

venku.

Bišonek je společenský pes. Je velmi citlivý a přátelský. Miluje mazlení. Je to vynikající plemeno pro rodiny s dětmi. Bišon nemá problém s navazováním vztahů s ostatními domácími zvířaty. Tito psi jsou krotcí a klidní, dokonce přátelští k cizincům, ale nejlépe se cítí v kruhu blízkých. Poslouchají a učí se rychle. Bišonek je energický a rád si hraje.

Bišonek - historie plemene

Bišon v klasifikaci FCI byl zařazen do skupiny IX – "Okrasní a společenští psi" a v sekci 1 - "Bišonci a příbuzná plemena". Plemeno bylo známo již ve středověku. V současné době je plemeno velmi populární, zejména ve Velké Británii, USA, Belgii, České republice, skandinávských zemích a Francii. Bišonek s největší pravděpodobností pochází z oblasti Středozemního moře. Předpokládá se, že povstal křížením pudla a barbete.